Day 1 of Practical Exams for Second-Year Students! .. วันที่ 1 ของการสอบภาคปฏิบัติ นักเรียนชั้นปีที่ 2 !

….

The students were busy preparing and serving a delicious four course Italian lunch and dinner. Here are some pictures of their impressive creations.

..

นักเรียนกำลังยุ่งกับการเตรียมและเสิร์ฟอาหารมื้อกลางวันและมื้อเย็น 4 รายการ นี่เป็นภาพผลงานที่พวกเขาเป็นผู้สรรค์สร้าง

….

….

MENU

AMUSE BOUCHE : Focaccia  (Flat oven-baked Italian bread topped with sun-dried tomato, rosemary, black olives, olive oil and Parmesan cheese) 

APPETIZER:  Mushroom Risotto  (Italian rice dish cooked in mushroom broth and cream with mixed wild mushrooms, Parmesan cheese and parsley)

MAIN COURSE: Picatta Milanese (Pasta dish from north of Italy with chicken breaded in a mixture of bread crumbs and Parmesan cheese served with hot tomato sauce) 

-OR-

Ossobuco (Milanese specialty of veal shanks braised with vegetables, red wine and brown sauce served with creamy polenta, leeks and gremolata)

DESSERT: Tiramisu (Coffee-flavored Italian dessert made of sponge cake dipped in coffee, layered with mascarpone cheese and eggs, flavored with cocoa and almond liqueur, raspberry coulis, dark chocolate soil, fresh berries)

-OR-

Coconut and lemongrass Panna Cotta (Italian dessert of sweetened cream with a tropical twist of coconut milk infused with lemongrass served with pineapple-mango salsa, raspberry sorbet, mango gel and meringue)

Served with a mixed selection of fresh breads.

..

เมนู

อมูซ บูช : โฟกาซเซีย (ขนมปังอิตาเลียนอบชนิดแบน โดยมีมะเขือเทศแห้ง โรสแมรี่ มะกอกดำ และชีสพาร์เมซานอยู่ด้านบน)

เรียกน้ำย่อย : รีซอตโต้เห็ด (อาหารอิตาเลียนประเภทข้าว นำมาผัดกับน้ำซุปเห็ดและครีมกับเห็ดป่าแบบผสม ชีสพาร์เมซาน และพาร์สเลย์)

อาหารจานหลัก : ปิคัตต้า มิลาเนส (อาหารประเภทพาสต้าจากทางเหนือของอิตาลี โดยนำไก่มาชุบเกล็ดขนมปังและชีสพาร์เมวาน นำมาเสิร์ฟกับซอสมะเขือเทศ)

-หรือ-

ออสโซบุโก (อาหารจานพิเศษประจำเมืองมิลาน เนื้อหน้าแข้งลูกวัว มากับผัก ไวน์แดง และซอสน้ำตาล เสิร์ฟพร้อมแป้งข้าวโพดชุ่มครีม หัวหอม และเกรโมลาตา)

ของหวาน : ทีรามิซุ (ขนมหวานอิตาเลียนรสกาแฟ โดยนำเค้กสปอนช์มาจุ่มในกาแฟ และแบ่งเป็นชั้นด้วยชีสมาสคาร์โปนและไข่ แต่งรสชาติด้วยโกโก้และเหล้าอัลมอนด์ ซอสราสเบอร์รี่ ผงช็อคโกแลต เบอรรี่สด)

-หรือ-

มะพร้าวและตะไคร้ พานนา คอตต้า (ขนมหวานอิตาเลียน โดยมีครีมหวานตัดด้วยน้ำกะทิผสมตะไคร้ เสิร์ฟพร้อมซาลซ่าสัปปะรด-มะม่วง ราสเบอร์รี่ เชอร์เบท เจลมะม่วงและเมอแรง)

เสิร์ฟพร้อมขนมปังสดหลากชนิด

….

Will Ambeault